programator muncteste de acasa

Sfaturi pentru programatori: cum sa faci bani de acasa

programator muncteste de acasa

In ultimii ani au aparut destul de multe oportunitati si poti face bani destul de usor daca esti programator. Asa ca sa vedem ce optiuni avem:

Ia-ti o slujba. Partea proasta este ca ai nevoie de experienta in acest caz pentru a prinde ceva mai bine platit (totusi vei gasi multe firme care sunt dispuse sa iti acorde o sansa, chiar si fara experienta … dar pentru bani mai putini). Vestea buna este ca acum poti aduna experienta si de acasa, scriind propriile aplicatii, jocuri sau chiar contribuind la crearea unor proiecte mai complexe. Pe angajator il intereseaza un singur lucru: sa te descurci cu sarcinile pe care le vei avea… asa ca daca ii demonstrezi asta nici macar nu ai nevoie de o diploma care sa ateste faptul ca ai terminat un curs sau o facultate de programare.

Vinde produse software. In zilele dinaintea internetului acest lucru era destu de greu de facut pentru ca trebuia sa creezi softul, sa printezi manualele de utilizare si apoi sa incerci sa ajungi la potentiali clienti. Singura modalitate prin care puteai ajunge la clienti era cu ajutorul revistelor de specialitate sau organizarea de expozitii in care sa prezinti efectiv produsul … si niciuna dintre aceste variante nu era una ieftina.

De la aparitia internetului si pana in prezent, am ajuns la un nivel in care vanzarile au devenit ceva banal: doar dai click pe un buton “Cumpara acum”, completezi adresa si produsul iti vine acasa a doua zi (in cazul nostru produsul se poate descarca in secundele urmatoare direct la tine in calculator dupa ce il vei plati – deci numai este nevoie sa astepti pana a doua zi).

Unul dintre cele mai cumparate jocuri a fost celebrul “Minecraft” care a fost scris in java iar pana in noiembrie 2011 se vandusera deja peste 4 milioane de copii ale acestui joc.

scriere cod

Scrie despre dezvoltarea software. Cum vei face asta depinde numai de tine si de materialele din care te vei inspira (daca o vei face): poti scrie o carte in format electronic si sa o pui la vanzare pe diferite site-uri sau poti chiar incepe propriul tau blog. In cazul in care alegi prima varianta trebuie sa faci o pagina de prezentare foarte buna pentru produsul tau, prin care sa le explici oamenilor ce au de castigat daca vor cumpara iar cu blogul este ceva mai multa bataie de cap:

Trebuie sa ai grija de el si sa publici cate un articol zilnic (minim saptamanal) si acest lucru nu este asa de usor atunci cand vi acasa obosit. Poti incepe un blog fara nicio investitie, trebuie doar sa iti faci un cont pe blogger insa va dura ceva timp pana vei incepe sa faci bani cu el. Totusi este o metoda destul de eficienta prin care iti vei promova numele si printre cititorii tai se pot numara potentiali angajatori

Incepe munca pe cont propriu. Exista foarte multe site-uri de genul Freelancer.com in care iti poti gasi de lucru ca si programator. Totusi concurenta este destul de mare si la inceput iti va fi destul de greu sa prinzi cateva proiecte pentru ca nu vei avea nicio recomandare¬† … asa ca va trebui sa pui preturi mai mici pentru a atrage atentia. Aceasa este singura modalitate prin care iti poti face intrarea pe site-urile de acest gen si abia dupa ce vei termina 4-5 proiecte vei putea ridica pretul iar oamenii vor capata incredere in tine (asta daca ai primit calificative pozitive … bineinteles).

Avantajele unui programator

avantaje programator

Salariu – care reprezinta unul dintre cele mai importante avantaje. Un programator scrie cod pentru ca un pc sa poata executa anumite sarcini asa ca programatorii vor fi peste tot: incepand de la industria tehnologica si pana la industria medicala. Exista cateva statistici din ianuarie 2012 care au scos la iveala faptul ca un programator castiga anual intre 60.000 si 116.000 de dolari pe an. In plus, exista cateva companii care nu au nevoie de un programator permanent dar atunci cand au platesc suma cuprinse intre 100 si 400 de dolari pe ora de lucru.

Cerere – Securitatea locului de munca este o problema destul de mare pentru multi dintre noi. Programatorii, pe de alta parte, nu ar trebui sa isi faca asemenea griji pentru ca ora actuala cererea pentru ei este destul de mare si va fi in continare atata timp cat societatea se bazeaza pe tehnologie computerizata.

One thought on “Sfaturi pentru programatori: cum sa faci bani de acasa

  1. Pingback: Cum sa iti pastrezi sanatatea fizica si psihica atunci cand lucrezi de acasa | Intreprinzatori.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *