lumanari decorative

Deschiderea unei afaceri mici cu lumanari decorative chiar de acasa

O mica afacere poate fi desfasurata cu mare usurinta chiar de la domiciliul personal. Si ce e mai bine decat sa fii propriul tau sef si sa iti conduci business-ul chiar de acasa? O afacere mica iti permite sa te bucuri de comfortul si flexibilitatea muncii la domiciliu si nici nu presupune investii prea mari. Pe de alta parte, profiturile pot ajunge a fi chiar de invidiat, daca business-ul este pus la punct exact asa cum trebuie, in toate aspectele.

De ce lumanari decorative?

lumanari decorative

Fiindca aceste produse sunt cumparate indiferent de sezon, fiindca le puteti confectiona chiar dumneavoastra acasa si astfel sa evitati anumite costuri. Comercializarea va fi si ea la fel de usoara, daca se ajunge la un raport calitate-pret multumitor si corect.

Daca v-am convins, va oferim mai jos cativa pasi pe care sa ii urmati pentruĀ  a pune pe picioare o afacere cu lumanari decorative.

  • O afacere mica presupune un plan de afaceri mic!

Mic, dar important. La fel cum orice business are nevoie de un plan de afacere, si al dumneavoastra va necesita unul, in care sa stabiliti toate detaliile legate de afacere in sine. In primul rand, trebuie sa decideti ce fel de produse veti oferi clientilor. Va puteti specializa pe lumanari de nunta, pentru diferite ocazii sau puteti ramane la simplele lumanari parfumate, ideale in orice casa. Apoi, stabiliti ce tip de servicii veti presta: veti produce la comanda, cu anumite personalizari, aspecte legate de livrare si multe altele. De asemenea, si detalii legate de promovarea produselor, de angajatii pe care ii veti avea (sau nu), de competitie sunt foarte necesare intr-un plan de afaceri, pentru a va crea obiective pe care le puteti atinge.

  • Amenajarea spatiului de lucru

Cum spuneam si mai sus, confectionarea lumanarilor se poate face chiar de acasa. Insa, e important sa alegeti o camera in care va permiteti sa faceti putin deranj, intrucat odata ce veti incepe munca in sine, se va face putina dezordine. Micul laborator va trebui sa fie un fel de depozit al materialelor dumneavoastra, pe care le veti folosi in productia de lumanari.

  • Materialele necesare si furnizorii

Si fiindca tot a venit vorba, e esential sa stabiliti si de ce fel de materiale aveti nevoie, in functie de tipul de lumanari pe care alegeti sa le confectionati: ce tipuri de ustentile, de ceara, de decoratiuni, de coloranti, de parfumuri, de arome si alte astfel de obiecte necesare pentru productie. Apoi, gasiti mai multi furnizori, comparati gama de produse si preturile si faceti cea mai buna alegere.

  • Promovarea

Aici, aveti la dispozitie numeroase metode pentru a face publica oferta dumneavoastra. Site-ul sau blog-ul personal, contul de Facebook, formurile specializate pe acest domeniu pot fi folosite pentru a va promova produsele. Dar siĀ  targurile, workshop-urile si expozitiile sunt la fel de importante, asa ca nu ezitati sa mergeti si sa afisati lumanarile dumneavoastra si acolo.

  • Testati!

Inainte sa puneti produsele pe piata, incercati sa le testati printre prieteni si cunostinte, pentru a descoperi eventuale greseli sau ce imbunatatiri ati mai putea face.

Mult succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *