youtube

De ce ai nevoie pentru a face bani cu youtube?

youtube

Pentru a fi eligibil sa castigi bani cu Youtube, ai nevoie de un cont pe platforma lor de parteneri, prin intermediul caruia vor aparea diferite anunturi atunci cand cineva vizualizeaza clipurile tale video; practic impart banii cu tine, pe acelasi principiu pe care functioneaza Google Adsense.  Suma de bani pe care o poti face depinde de numarul de vizualizari ale fiecarui videoclip, dar in general este intre 3 si 10$ la 1000 de vizualizari.

Totusi adevarul este ca procesul prin care devii partener youtube este mult mai usor decat cel de obtinere a unui cont Google Adsense. Mai jos vei gasi pasii necesari pentru crearea unui cont:

1. Asigura-te ca ai un cont Adsense

Contul Adsense este cel pe care vei primii banii iar cel de youtube doar iti arata cat ai castigat, asa ca nu se poate sa faci bani cu youtube fara un cont adsense. Teoretic poti aplica pentru un cont de partener youtube inainte sa ai un cont de adsense, dar in cazul in care esti acceptat, esti nevoit sa faci rost de un cont de Adsense cat mai rapid.

2. Creste-ti audienta pe Youtube

Unul dintre cele mai importante criterii de evaluare, pe care baietii de la Youtube pun accentul este audienta. Adevarul este ca cerintele pentru a deveni partener nu sunt facute publice dar tot mai multe persoane au facut un minim pentru a fi admis:

  • cel putin 1000 subscriberi
  • cel putin 1000 de vizualizari ale videoclipurilor per total
  • cel putin 10.000 de vizualizari pe pagina canalului

Din punctul meu de vedere acest este minimul absolut si consier ca, pentru a putea fi oarecum sigur ca esti acceptat, ai nevoie de cel putin 5000 de subscriberi, 5000 de vizualizari si 50000 de vizualizari pe pagina canalului.

3. Uploadeaza videoclipuri regulat

Daca ai doar 3-4 videoclipuri uploadate, sansele sa fi acceptat sunt destul de mici, chiar daca acel videoclip a ajuns viral. Motivul este simplu: cei de la youtube cauta colaboratori pe termen lung.

Cu cat vei adauga videoclipuri mai des, cu atat mai bine. De exemplu, cineva care adauga un videoclip nou in fiecare zi, are mai multe sanse sa fie acceptat decat o persoana care adauga continut odata pe saptamana. In plus ai grija sa ai cel putin 50 de videoclipuri deja adaugate inainte sa faci cererea pentru includerea in programul de parteneri youtube.

4. Incearca sa creezi un brand

brand

Acest pas nu este esential dar ajuta foarte mult in procesul de aprobare si te ajuta si pe viitor, atunci cand vrei sa iti promovezi si mai mult canalul. Gandeste-te ca dupa ce vei trimite aplicatia catre youtube, in partea cealalta va fi o persoana care se va uita la toate aspectele si trebuie sa pari cat mai profesional:

Sfaturi:

  • Creeaza si un website pe langa canal, in care sa incluzi videoclipurile
  • Creeaza un logo dragut si foloseste-l peste tot
  • Foloseste watermark pentru videoclipurile tale
  • Ia in considerare si folosirea unui intro profesional la inceperea videoclipurilor
  • Canalul de youtube va trebui sa arate cat mai profesional

5. Asigura-te ca videoclipurile nu au continut cudrept de autor

Folosirea anumitor materiale fara drept de autor este motivul cel mai frecvent pentru care se ia ban, asa ca asigura-te ca nu face si tu aceeasi greseala. Nu folosi imagini, elemente grafice, logo-uri, clipuri audio sau video pentru care nu ai niciun drept. Ca sa intelegi mai bine, folosirea unei melodii pe fundal pentru care nu ai drept de autor, ar putea fi un motiv bine intemeiat ca sa fi banat.

6. Devino partener Youtube

Consider ca dupa ce ai indepliniat toate conditiile enumerate mai sus, ai sanse foarte mari sa fi acceptat in programul de parteneri Youtube. Poate dura o vreme pana vei primi un raspuns, dar odata ce vei fi acceptat poti activa optiunea care va permite videoclipurilor sa afiseze anunturi. Poti incepe, prin a-ti face un cont aici.

 

One thought on “De ce ai nevoie pentru a face bani cu youtube?

  1. Pingback: Lucruri de care ai nevoie sa faci bani cu youtube | Munca la Domiciliu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *