Cum pui adsense pe site

Inainte de a aplica pentru un cont Adsense, ai nevoie de un site pentru a-l putea adauga atunci cand iti faci contul (echipa de la Google va verifica site-ul ca sa se asigura ca respecta toate conditiile – daca acesta nu e gata pana in momentul cand iti faci contul ei nu au ce verifica iar contul tau nu va fi aprobat). Cand site-ul este complet functional, aplica la programul celor de la Google (informatii in plus despre acest program gasiti aici). Vei primi un email pentru ca adresa ta sa fie verificata si va trebui sa urmezi instructiunile.Nu o sa primesti un raspund de pe o zi pe alta, de obicei sunt necesare cateva zile pana cand oamenii aceia sa ajunga la site-ul tau, dar cat timp astepti raspunsul nu intrerupe activitatea de pe site-ul tau. Este normal sa postezi in continuare articole sau sa faci ceea ce faceai inainte.

Odata ce contul tau de Adsense a fost aprobat, te poti loga pentru a obtine un cod HTML (care trebuie inserat pe site pentru ca anunturile sa apara). Codul poate fi gasit la sectiunea “Adsense pentru continut” in care vei putea alege diferite optiuni precum:

  • Tipul de reclama : Text, Imagina, Text si Imagine
  • Culoarea. Ideal este sa folosesti o culoare identica cu cea predominanta pe site-ul tau. In acest fel reclameme Adsense se vor integra mai bine si vei avea si o conversie mai buna.
  • Dimensiunea banner-ului. In functie de locul in care va fi adaugat codul difera si dimensiunea anunturilor. Daca nu este cea corecta, anunturile vor aparea peste text.

Dupa ce vei face toate aceste lucruri, vei vedea ca pe site-ul tau (pe pozitiile alese de tine) vor aparea diferite anunturi. Cand vizitatorii tai vor da click pe ele vei primi bani. Trei lucruri esentiale trebuie sa le mai cunosti:

  • Niciodata sa nu iti dai click pe propriile anunturi de pe propriile site-uri. Vei primi bani in functie de numarul de click-uri date pe anunturile care apar pe site-ul tau iar faptul ca iti dai singur click-uri s-ar traduce prin frauda. Daca vei fi prins vei fi dat afara din programul Adsense. Ai grija ca nimeni din casa in care locuiesti sa nu dea click pe anunturile tale (in cazul in care nu are o conexiune diferita la internet).
  • Nu te astepta la o avere daca nu ai mult trafic. Pentru a face cateva mii de dolari pe luna ai nevoie de 30-40.0000 de oameni zilnic pe site. Cu cat mai putin trafic ai, cu atat mai putini bani vei primi.
  • In cazul in care vinzi un produs nu pune Adsense pe site. Nu trebuie sa faci asta din doua motive: In primul rand, anunturile au rolul de a distrage vizitatorii asupra anunturilor (vei pierde potentiali clienti) si in al doilea rand nu poti sti ce fel de anunturi apar pe pozitia respectiva. De exemplu, daca ai un magazin online de carti si pui Adsense pe el, vor aparea reclame cu rivalii tai. Astfel vizitatorii tai vor ajunge pe site-ul rivalilor si probabil vor cumpara de acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *