afacere de acasa

Ce avantaje, dar si dezavantaje presupune pornirea unei afaceri la domiciliu

afacere de acasaDesi poate parea surprinzator, in ultima vreme, afacerile de acasa sunt mult mai preferate decat cele traditionale. De ce? Ei bine, fiindca pot fi desfasurate in regim part-time de catre oricine. In plus, sa ne gandim si la nenumaratele avantaje pe care munca la domiciliu le presupune. Iar in ceea ce priveste domeniul in care o afacere poate activa, acestea sunt diverse. Practic, de acasa, poti incepe aproape orice tip de afacere, precum plasare de personal, preparare de dulceturi sau muraturi, confectionarea de produse handmade sau servicii de curatenie. Desigur, si o afacere online poate fi o alternativa, poti deschide un magazin online unde sa vinzi orice! Cate posibilitati!

Asadar, fie ca vrei sa iti indeplinesti un vis, fie ca vrei sa iti transformi hobby-ul intr-o afacere cu ajutorul careia sa mai faci si ceva bani, un business la domiciliu poate fi solutia. Insa, indiferent de motivele care te-au facut sa iei o asemenea decizie, e important sa cantaresti in mod egal atat avantajele, cat si dezavantajele pe care o afacere la domiciliu le presupune. Sa vedem care ar fi acestea.

Avantaje:

 • Pentru inceput, iti poti pastra jobul pentru a asigura un venit stabil pe care sa te poti baza pana cand afacerea va da roade;
 • Esti independent si esti propriul tau sef. Poti lua toate deciziile cu privire la orice aspect al afacerii;
 • Ai un stil de viata si un program mai flexibil si nu mai depinzi de un loc de munca fix;
 • Nu va trebui sa te deplasezi, astfel, economisesti banii cheltuiti cu naveta;
 • Ai posibilitatea unica de a iti petrece mai mult timp cu familia;
 • Costurile de inceput sunt mult mai mici in cazul unei afaceri la domiciliu, asa ca nu vei avea nevoie de un buget foarte mare pentru a pune business-ul pe picioare.

Dezavantaje:

 • Spatiul disponibil din casa va fi redus considerabil, intrucat va trebui sa rezervi cel putin o camera  desfasurarii afacerii, unde sa depozitezi toate materialele si echipamentele de care ai nevoie;
 • Vei fi tentat sa muncesti cat mai mult, intrucat iti vei permite acest lucru, daca tot esti acasa. Sa muncesti mai mult pentru a dezvolta afacerea cat mai bine si pentru a castiga cat mai mult. Insa, nu intotdeauna aceasta este o idee buna. In cele din urma, vei obosi si te vei satura de lucru, iar pe termen lung asta ar putea dauna afacerii. In plus, daca vei deveni un ‘workaholic’, vei petrece tot mai putin timp cu familia, un alt dezavantaj.
 • Lipsa comunicarii cu alti oameni poate constitui o alta problema, de exemplu, cu colegii pe care i-ai fi avut, in cazul in care ai fi lucrat la birou;
 • Poate fi destul de dificil sa gasesti un echilibru intre afaceri si familie si este destul de posibil ca cea din urma, sa aiba adesea de suferit.
 • Fiindca vei avea un program mai flexibil, poti pierde din disciplina, ceea ce te va face sa te concentrezi mai putin pe obiectivele afacerii si sa fii mai putin productiv.

Asadar, ia in considerare toate aceste aspect atunci cand iei o decizie. De asemenea, trebuie sa tii cont si de faptul ca fiecare afacere este diferita, iar oricare ar fi domeniul de activitate, e important sa ii acorzi timpul si planificarea necesara pentru a ii asigura succesul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *