afacere online

Avantajele inceperii unei afaceri online

afacere online

Din ce in ce mai multe persoane devin obsedate de gandul de a face bani online. Ei se gandesc la asta precum la o pilula magica care o sa le rezolve toate problemele financiare. Imi pare rau sa iti stric visul dar nu exista nicio scurtatura atunci cand vrei sa faci bani cu adevarat. Daca vrei sa ai 1 milion de dolari in cont, va trebui sa castigi fiecare banut: online sau offline, nu conteaza cum.

O afacere online este tot o afacere

Atat in cazul afacerilor online cat si in cazul celor offline oamenii cumpara servicii sau produse. Pentru ca tu sa faci bani in acest mod, oamenii trebuie sa se gandeasca ca vor cumpara cu produs care valoreaza mai mult decat banii lor … tocmai de aceea am spus ca nu exista nicio scurtatura. Adevarul este ca afacerile online au foarte multe lucruri in comun cu cele offline asa ca haideti sa incepem sa ne gandim la o afacere online ca la o afacere reala in care trebuie sa punctezi urmatoarele:

 • Ofera un avantaj competitiv (cel mai mic pret, cea mai buna calitate, usor de folosit, rapid)
 • Ai grija sa urmaresti un profit substantial inca de la inceput (daca cumperi un produs cu 100$ si il vinzi mai departe cu 105$ vei ajunge cel mai probabil in faliment)
 • Incearca sa iti imaginezi felul in care functioneaza afacerea (cine este clientul si cum poti ajunge catre el intr-un mod cat mai economic)
 • Trebuie sa investesti timp si bani (cu cat ai mai putin timp la dispozitie, cu atat mai multi bani va trebui sa investesti pentru ca va trebui sa angajezi persoane care sa faca lucrurile pentru care tu nu ai timp)
 • Fi disciplinat si dedicat muncii pe care o depui (fara aceste calitati nu poti dezvolta o companie)
 • Rezolva problemele la timp

Care sunt avantajele inceperii unei afaceri online?

Personal nu iti recomand sa incepi o afacere online daca nu ai de gand sa muncesti din greu pentru a o transforma in ceva de succes. Oamenii cad in plasa schemelor de imbogatire rapida in fiecare zi. Acestea fiind spuse, sunt cateva aspecte pentru care inceperea unei afaceri online este mult mai usoara decat startul unei afaceri clasice.

De exemplu:

 • Exista pe internet o serie de servicii prin care poti suna oriunde doresti, nelimitat cu aproximativ 30$ pe luna
 • Poti sa ai un numar de fax doar pentru cativa centi
 • Poti avea un magazin online profesional cu costuri de doar 60$ pe luna (de fapt le poti testa chiar si gratuit o perioada de timp ca sa iti dai seama care se potriveste mai bine)
 • Poti accepta plati cu cardul sau payal si in acest fel automatizezi mai multe procese care, in mod normal, necesita bataie de cap si alti oameni de angajat
 • Poti gasi o echipa profesionala de supor care va raspunde in locul tau clientilor pentru a-i ajuta cu diferite probleme
 • Il poti promova destul de ieftin cu ajutorul programelor precum: Facebook Ads sau Goole Adwords.
 • Poti folosi chiar si retelele sociale pentru a-ti promova afacerea. Este o metoda pentru care rezultatele vor aparea mai tarziu dar costurile sunt zero.

In concluzie

Internetul este un loc extraordinar unde iti poti incepe propria afacere in mai putin de o luna si cu mai putin de 150$. Totusi niciodata nu trebuie sa te gandesti ca te vei imbogati fara efort. Munceste din greu apoi “culege” laurii si nu uita sa te distrezi in tot acest timp.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *