Afacere cu produse handmade

handmadeIn categoria afacerilor la domiciliu trebuie neaparat sa acoperim subiectul produselor handmade. Pentru cei care nu stiu despre ce e vorba, produsele handmade sunt produse unice, facute in casa. Adevarul este ca in aceasta perioada tot mai multe persoane isi doresc sa fie unice, cu haine si accesorii nemaiintalnite … isi doresc sa cumpere piese de mobilier unicate sau diferite elemente de decor pe care sa nu le mai intalneasca altundeva. Nu oricine poate porni o astfel de afacere pentru ca necesita multa dedicatie …. iar pentru ca respectivele produse sa fie cumparate, trebuie sa arate bine. Daca te gandesti sa faci asta doar pentru bani, iti garantez ca nu va merge.

Ce tipuri de produse poti face?

Absolut tot ce iti trece prin cap: de la tablouri, portrete, elemente decorative pentru gradina (pitici, mos craciuni, iepuri) pana la accesorii vestimentare (papion, cercei, bratari, diferite tricouri, rochii) sau chiar haine pentru caini. Trebuie doar sa ai o idee care sa iti placa si de acolo se va dezvolta singura, o sa vezi. Personal am cumparat de la o persoana mai multe papioane pentru care am platit in jur de 300 ron. Pentru ca produsele sunt calitative, ma voi intoarce sa cumpar de cate ori am nevoie si sunt sigur ca sunt destul de multi in situatia mea. Din acelasi motiv am recomandat multor prieteni sa cumpere de acolo pentru ca se aleg cu ceva de calitate si la un pret mai mic decat in magazine.

Unde le poti vinde?

Acum ca ai ideea si ai inceput sa confectionezi produsele proprii ai nevoie de un loc in care sa le vinzi. Uite ce ai de facut: In prima faza vorbeste cu prietenii apropiati, arata-le ce ai facut si spune-le sa dea vestea mai departe. Vei vedea cum primele comenzi vor veni, dar noi nu ne oprim aici. Urmatorul lucru pe care trebuie sa faci este sa creezi o pagina de Facebook (pe care sa postezi fotografii cu toata munca ta) si sa rogi prietenii sa dea like doar atunci cand ai publicat mai multe fotografii. Ia in calcul posibilitatea sa iti deschizi un blog unde va trebui sa publici articole saptamanal si sa incepi sa devii un blogger activ, adica sa cauti alte bloguri asemanatoare cu al tau si sa incepi sa creezi parteneriate. Cauta in special blogurile care te completeaza, asa iti va fi mai usor sa colaborezi (nimeni nu vrea sa fie partener cu cineva care vinde aceleasi tipuri de produse). Nu te opri aici! Orice idee care iti va veni pe parcurs nu ezita sa o pui in practica. Personal ti-as recomanda sa faci cateva produse pe care sa le imparti gratuit persoanelor potrivite (in ideea ca prietenii lor vor cumpara de la tine) si chiar sa faci tutoriale video despre cum se pot crea anumite produse (adevarul este ca nimeni nu incearca sa isi faca singuri iar astfel vor ajunge sa cumpere tot de la tine).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *